top of page

Het verhaal van Superheld Reiki

Het verhaal gaat over de jongen Mikao van 8 jaar oud, die gepest wordt op school en ’s avonds huilend in bed ligt. Op een avond verschijnt Superheld Reiki en Mikao wordt door hem meegenomen op een innerlijke reis langs de zeven hoofdchakra’s in zijn lichaam.

 

Deze chakra’s worden voorgesteld als kleine grotten die schoongehouden moeten worden en met elkaar verbonden zijn door de “levensrivier”, een innerlijke rivier waar  levensenergie (Reiki) door stroomt. Tijdens dit avontuur krijgt Mikao spelenderwijs uitgelegd waartoe de grotten dienen, wat hij zelf kan doen om deze schoon te houden en hoe hij bij zijn eigen innerlijke kracht kan komen en blijven. Daartoe krijgt hij hulpmiddelen aangereikt o.a. in de vorm van de op kinderen aangepaste vijf Reiki leefregels.

Nog niet bekend met het begrip Reiki?

Reiki wordt vaak gebruikt als een ander woord voor levensenergie.

Daarnaast is Reiki ook de naam van een Japanse heelwijze, een praktische methode waarbij de  levensenergie via de handen kan worden doorgegeven.

 

Nog niet bekend met het begrip chakra?

Chakra is een term uit de traditionele Indiase cultuur/religie en betekent wiel of cirkel. Volgens deze leer zijn chakra’s energiecentra in het lichaam en worden zij van belang geacht voor de doorstroming van de levensenergie. Er zijn zeven hoofdchakra’s, ieder met een eigen kleur en energie.

bottom of page